Tuesday, December 10, 2013

Hieman historiaa taustaksi..

Kuva: Tibu Borgstén/ Gotlanti 2013
 
 
Jokainen meistä on syntynyt tänne ja täältä myös jokainen ajallamme poistumme. Meillä on oma ainutlaatuinen elämämme, johon vaikuttavat moninaiset asiat. Geenit, aikakausi, emotionaalinen kehyksemme, läheisyydessämme vallitsevat aatteet, tavat sekä kulttuuri ja moninaiset uskomukset. Vaikka kuinka haluaisimme aikuisina katsoa elämää ja maailmaa avarakatseisesti sydämellämme rehellisesti, aidosti ja rakentavasti...niin mahtaako se olla kenenkään kohdalla edes mahdollista?
 
 
Tarkoitan tällä sitä että jo pelkästään omassa itsessämme on niin paljon sellaistakin perintöä joka on haitaksi kyvylle tarkastella moninaisia asioita neutraalin ottein. Olemme kaikki oman aikakautemme vankeja tässä mielessä.
 
 
Mutta eipä jäädä junnaamaan tähän asiaan, vaan otetaan reipas askel asiaani, jonka haluan kanssanne jakaa tämän blogini sivuilla. Uskon nimittäin vahvasti ja perustan argumenttini lukemiini 1900-luvun fysiikan, neurologian sekä psykologian tutkimuksiin, joita on tehty mm: Usa:ssa, Iso-Britanniassa, Saksassa sekä Ranskassa ja joiden mukaan selkeästi on löydetty tieteellisesti mitattuja ja todistettavissa olevia argumentteja ihmisen kuudennen aistin olemassa olosta.
 
 
Ihmiskunnan historia todistaa että monessa eri kulttuureissa on kuudennella aistilla ollut merkittävä paikkansa. Sen käyttö on ollut hyvin harkinnanvaraista ja siihen on suhtauduttu arvostavasti. Nykyisen länsimaisen elämämme ja yhteiskunnan monet arvot ja rakenteet on lähtöisin Antiikin Kreikan ajoilta. Kristinuskon synty loi osaltaan yliaistillisiin ilmiöihin sen kiistanalaisen katsomuksen joka yhä tulkitsee hyvin ristiriitaisella tavalla yliaistillisia ilmiöitä sillä on muistettava, että jopa Raamatun keskeisissä kertomuksissa on enneunia, enkeleitä ym. yliluonnolliseksi luokiteltuja tapahtumia. 
 
 
Länsimaissa 1700-luvulla noussut "Valistuksen Aikakaudella" miellettiin maailmankaikkeus järjestelmäksi, josta voitiin saada pätevää tietoa vain järjen, havaintojen sekä laskelmien avulla. Mitään sellaista jota ei voitu havaita ei välttämättä ollut näin olemassakaan. Tämä näkemys on väistymässä lähi vuosikymmenten aikana. Entä sitten?    
 
 
Jos tutkimustuloksiin on luottamista, niin jokaisella on syntyessään muiden aistien lisäksi myös kuudes aisti, jota kulttuurimme ei vaan vahvista tai harjoita. Kuudes aisti on tunneaisti, joka voi muuttaa käsityksemme tietoisuudestamme. Se on aisti jonka avulla  jokainen voi oppia paremmin tuntemaan itsensä, elämän tarkoituksen sekä ainutlaatuisen, järkkymättömän
sekä sydämellisen suhteen itsessämme.      
  
 
 Lähde: Diane Hennacy Powell/ Kuudes Aisti, aivojen yliaistilliset mahdollisuudet. 2010.Atena.
                Wayne W. Dyer/ Elämän Tasapaino.2006.Ars Vivendi.
          

No comments:

Post a Comment